Smart Parat Svar: Quiz for 6.klasse

Er din 6. klasse Danmarks klogeste? Det har du nu chancen for at finde ud af!

Indhold
Smart Parat Svar er en landsdækkende quiz for alle landets 6. klasser, hvor formålet er at fremme og fastholde større børns læselyst, og vise at det er sejt at være ekspert på et område. Samtidig quizzer dine elever i paratviden, nysgerrighed og sammenhold. Tilmeld et hold på 5 elever fra klassen, og lad resten af klassen deltage som publikum. Der afholdes en lokal runde for Solrøds Kommunes 6. klasser på biblioteket. Vinderen af den lokale quiz går videre til den regionale runde. I den afsluttende landsdækkende finale mødes landets 9 bedste hold.  
Læs mere om konkurrencen, regler mv. på www.smartparatsvar.dk

Læringsmål
Konkurrencen styrker elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!

Tid
Lokal runde: onsdag d. 6. december 2023 kl. 8.45 – ca. 13.00 Tidspunktet er vejledende og afhænger af antal tilmeldte hold.
Regional runde: onsdag d. 10. januar 2024.
National finale: onsdag d. 7. februar 2024.

Sted
Auditoriet på Solrød Gymnasium(Lokal runde)

Tilmelding
Send en mail til: solbib@solrod.dk

Oplys følgende ved tilmelding:
• Skriv ”Smart parat svar” i emnefeltet
• Navnet på klassens hold (fx ”De kloge fra 6.A”), klassens navn og skole
• Kontaktinformation (mailadresse og mobilnummer) på læreren for holdet
• Antal elever i klassen  

Vi gør opmærksom på, at finalen bliver filmet, og at de forskellige TV2-regioner muligvis kommer ud til de lokale og regionale runder og filmer. Som deltagere skal I derfor være indforstået med at blive filmet, det vil sige, at du som lærer skal have hentet tilladelser fra hele klassens forældre til, at børnene må filmes.

Tilmeldingsfrist
Onsdag d. 14. september 2022.