Sjove bøger om os

13.10.20
Er noget sjovere end at læse om udlandets opfattelse af os danskere? Her er nogle sjove titler – lige til at HYGGE med

Den lille café i København

Jeg har netop læst Den lille cafe i København. En roman som har et meget positivt – næsten rosenrødt - syn på os danskere. Man skulle næsten tro den var skrevet at et dansk turistbureau. Men sjov er den. Den unge PR-agent Kate får til opgave at tage 5 engelske selvoptagede journalister og bloggere med på en PR-tur til København for de kan lære om begrebet ”Hygge”. Vi følger dem rundt i TIVOLi, Nyhavn, Michelin-restaurenter og på cykel i indre by. Overalt er de omgivet at smukke, venlige og afslappede danskere (!)

Pudsige og sjove episoder opstår og Kate klarer den i bedste Bridget Jones stil

Læs den hvis du vil have en let læseoplevelse og have boostet din ”dansker-selvtillid”

Mit år som dansker

Helen flytter med sin mand fra London til Billund og forundres over danskerne.
F.eks. tror hun da de ankommer i januar at der er sket katastrofe, da der ingen mennesker er på gaden – og får forklaret at de er hjemme og ”hygger”! 
Det er altså sjovt, når hun tror at hendes mand er syg, når han hjemme kl. 15 om fredagen. Men så tidligt har danskerne jo fri – de skal hente børn :-) 

Vi får et underholdende indblik i mange fritidsinteresser som Helen og hendes mand afprøver, da de nu har en voldsom mængde fritid som de ikke havde i London.

Man fniser højt flere gange når Helen dybt forundret – men kærligt - betragter os danskere og vores mange traditioner. Og man tænker at vi faktisk har det ret godt her I Danmark