Søgetips til opgaveskrivere

28.01.20
Det er højsæson for opgaveskrivning på alle landets gymnasier og det kan være svært, at navigere i opgaveskrivningen. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Hvilke kilder er gode at bruge og hvad er fake news?

Bibliotekerne tilbyder heldigvis adgang til en lang række digitale opslagsværker og databaser, hvor du kan finde gode kilder. eKurser.nu vil gerne hjælpe alle studerende i gang med at udforske databaserne og optimere deres søgeprocesser.

 

Derfor har eKurser.nu lavet en række videoer, der vejleder dig gennem de mange facetter af søgeprocessen og giver simple tips og tricks. De kan findes her og indeholder bl.a. følgende:

 

  • Tips til din søgestrategi. Her får du indblik i, hvordan du tænker dit emne i forhold til at finde gode søgeord og dermed indsnævre søgningen. Desuden gives der tips til at søge på emnetal (dk5), når der er brug for at søge mere overordnet på emnet.
  • Digitale kilder til din opgave. I denne video bliver du vejledt i adgangen til bibliotekernes netkilder og selvstændige videoer om de relevante licensadgange fra Gale, Britannica, Europa World Plus, Masterfile Premiere, Access Science, Faktalink, Infomedia, mv.
  • Find kilder til din opgaveskrivning med Mediestream. Introduktion og søgevejledning til Mediestream - kilden til gammelt dansk avisstof. Et godt redskab, når der skal skrives opgaver om danske emner i historie og samfundsfag.
  • Søg strategisk på Google. Vejledning i at få færre og mere præcise resultater ud af din Google-søgning.
  • Skil guldkorn fra nonsens på internettet. For at undgå at bruge useriøse kilder som grundlag for din studieopgave, eller lade sig påvirke af falske rygter, er det væsentligt at være i stand til at kunne vurdere kilderne kritisk på nettet.

Du finder alle kurserne her.

 

Tekst: eKurser.nu