Læsernes Bogpris: Glenn Bech

06.04.23
”Glenn Bech retter et glødende og kraftfuldt opråb mod klassesamfundets evige ekskludering i voldsomt sympatisk projekt.” Citat fra Litteratursiden.dk

JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET er et indigneret, selvudleverende og ømt manifest om klasseskam, prol og elite, om provinsbøsser og repræsentationssmykker, moralisme og hykleri, om Tiger King og Anna og Lotte, om dem, der altid får taletid, og dem, der ikke føler sig berettiget til en stemme. Med vrede, misundelse og humor brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet.

Med Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet sætter han tonen for hans opfattelse af at der ikke findes frigørelse uden en klassekamp. Han mener, at sprog kan bruges til at både udskamme og ekskludere store dele af befolkningen. Det er et manifest og et statement om de strukturer, der må ændres for alle, hvis alle skal med.

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet er blandt de nominerede til Læsernes Bogpris 2023. Du kan stemme på din favorit og deltage i lodtrækningen om en bogpakke på www.laesernesbogpris.dk Afstemningen slutter d. 23. april 2023. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker, Litteratursiden og Ordkraft.

Materialer