Læsernes Bogpris: Lykke Friis

14.04.23
”Lykke Friis beretter levende og vidende om Europas krise gennem sin personlige dansk-tyske opvæksterindringer og sine vidtforgrenede europæiske forbindelser fra mange års engagement i europæisk politik og kultur.” Citat fra Litteratursiden.dk

Tårernes Europa er Lykke Friis’ beretning om den krise, der har ramt Europa efter den russiske invasion af Ukraine.

En opdagelsesrejse, der fører hende til Moskva, Kyiv, Kharkiv, Sarajevo, Narva, Tallinn, Rom, London og det centrale Tyskland, og til samtaler med folk som den polske frihedshelt Lech Walesa og Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev.

Håbet om det frie Europa, der voksede frem efter Berlinmurens fald, er lagt i graven, mener forfatteren, men hvad får vi så i stedet?

I Tårernes Europa skildrer Lykke Friis et Europa, der negligerede faresignalerne op til den russiske invasion af Ukraine. Det er en brutal ærlig erkendelse af, at både hende selv og hele Europa ignorerede alarmklokkerne. Der er flere interessante overvejelser om Vesteuropas forhold og ansvar for krigen.

Tårernes Europa er blandt de nominerede til Læsernes Bogpris 2023. Du kan stemme på din favorit og deltage i lodtrækningen om en bogpakke på www.laesernesbogpris.dk

Materialer