Læsernes Bogpris: Sarah Engell

10.04.23
”Fascinerende og foruroligende ungdomsroman om menneske og natur og et forskningsforsøg, der går grueligt galt.” Citat fra Litteratursiden.dk

Skoven er en dystopisk roman om, hvor galt det kan gå, når mennesket forsøger at beherske naturen.

Det er sidste skoledag i 9. klasse, og Ask tager i Dyrehaven for at feste med hele årgangen. Det er nu eller aldrig, hvis han skal score Emma, og måske flirter hun faktisk med ham? Aftenen starter lovende - lige indtil Emma går ind i skoven for at tisse og ikke kommer tilbage.

Ask leder efter hende, men hun er som sunket i jorden, og pludselig er det umuligt for ham at finde ud af skoven igen. Der er kun træer, så langt øjet rækker - alligevel har han en følelse af at blive betragtet. Hvad sker der? Kan det passe, at skoven udvider sig? Og hvorfor opfører dyrene sig så underligt?

Sarah Engell er kendt for at have fingeren på pulsen og for at skrive rå realistiske ungdomsbøger. Med Skoven viser hun, at hun også kan skrive klimafiktion med et strejf af magisk realisme, mytologiske træk og thriller-vibes. Det er en spekulativ fortælling om menneskets magt (eller mangel på samme) over naturen, samtidig med at det er en coming of age historie.

Skoven er blandt de nominerede til Læsernes Bogpris 2023. Du kan stemme på din favorit og deltage i lodtrækningen om en bogpakke på www.laesernesbogpris.dk Afstemningen slutter d. 23. april 2023. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker, Litteratursiden og Ordkraft.

Materialer