Læsernes Bogpris: Katrine Engberg

08.04.23
”Det brændende blad er en krimi til alle os, der elsker en krimi uden blod og splat, som kan læses som godnatlæsning, uden søvnen trues af mareridt.” Citat fra Litteratursiden.dk

Det brændende blad er første historie i en helt ny krimiserie med efterforsker og privatdetektiv Liv Jensen i hovedrollen.

Liv Jensen. 29 år, 162 centimeter høj, født i Rødovre. Efterforsker Liv Jensen er i vildrede. Ubehagelige omstændigheder tvinger hende til at sige sit job op hos Aalborg politi og rejse retur til barndomshjemmet. Heldigvis finder hun hurtigt et lejemål i kælderen i et hus på Vesterbro hos den pensionerede rammemager, Jan Leon, og hans voksne datter, Hannah. To mennesker, som deler en stor sorg.

Liv drømmer om en stilling ved Drabsafdelingen i hovedstaden, men må indtil videre tage til takke med arbejdet som privatdetektiv – og så den cold case, hun får af sin ven og mentor, Petter Bohm fra Københavns Politi. Sagen handler om en kulturjournalist, der blev kvalt for tre år siden, gerningsmanden er aldrig fundet. Måske kan Liv opklare den sag, slette minderne fra Aalborg og vende tilbage til politiet igen?

Sagen tvinger Liv til at genbesøge fortiden, rejse til den jyske vestkyst og ind i et af de mørkeste kapitler i danmarkshistorien. Det hele hænger sammen. Alle flygter fra noget, og ingen kan vide sig sikker. Heller ikke Liv.

Katrine Engberg slog sit navn fast som krimiforfatter med serien om Jeppe Kørner, hvor femte bind, Isola udkom i 2020. Med Det brændende blad er hun tilbage med en spændende og medrivende krimi og som læser tror vi, at vi har regnet det ud, men forfatteren har både esser og tvists i ærmet.

Det brændende blad er blandt de nominerede til Læsernes Bogpris 2023. Du kan stemme på din favorit og deltage i lodtrækningen om en bogpakke på www.laesernesbogpris.dk Afstemningen slutter d. 23. april 2023. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker, Litteratursiden og Ordkraft.

Materialer